In de Topdivisie van het volleybal hebben de dames van Laudame Financials/VCN het seizoen afgesloten met een overwinning op US Amsterdam. Met Dagmar Baars, Marjolein Verhaaf, Anne Swart, Kirsten van der Lecq, Maureen Weernekers, Juliëtte Mol en Bjorna Gras in de startopstelling maakte VCN een moeilijke openingsfase door. De eerste set ging dan ook met 25-21 naar US.

In de tweede set wist Volleybal Capelle Nieuwerkerk in de aanval wat beter de gaten te vinden en pakte de ploeg wat meer in het blok. Het ging het erg gelijk op, maar uiteindelijk was het toch US dat de set met 26-24 won. In de derde set kwam Dominque van der Lee in de ploeg. De dames kregen hierdoor steeds meer grip op de aanval van de dames uit Amsterdam en wisten nu met de service meer druk te zetten. VCN bracht de stand terug tot 2-1.

In de vierde set was het wederom spannend met spectaculaire rally’s en veel killblocks van voornamelijk de middens van VCN. Het kon alle kanten op, VCN trok uiteindelijk met 27-25 aan het langste eind. Al gelijk vanaf de start van de beslissende set pakte VCN wederom veel killblocks, waardoor er al snel een 6-1 voorsprong opgebouwd was. US knokte zich knap terug in de set, maar na matchpoints voor en tegen wist VCN uiteindelijk de set te winnen met 16-18.

Een hele leuke wedstrijd om het seizoen goed mee af te sluiten! Complimenten voor Marloes Wesselink, die het fanatisch deed en haar carrière afsloot op de passerloop in plaats van op de diagonaal. Daar stond namelijk Marjolein Verhaaf ook een hele goede wedstrijd te spelen. Ook de kleine smurf van VCN, Bjorna Gras, heeft het fantastisch gedaan. Kirsten van der Lecq gaat een nieuwe uitdaging aan op een andere positie bij Vollingo. En natuurlijk mogen we Don Dagmar Baars niet vergeten, de aanvoerster die na heel veel jaren haar volleybalcarrière heeft beëindigd.

Tekst: Maureen Weernekers

Foto: Zout Fotografie

Laat een reactie achter