De dames van Laudame Financials VCN zijn bezig aan een sterke reeks in de Topdivisie. Dankzij de 3-2 zege op Alterno van afgelopen zaterdag is Volleybal Capelle Nieuwerkerk nog altijd zonder nederlaag in 2018.

De eerste set verliep moeizaam met weinig druk op de tegenstander en een aantal persoonlijke fouten. Nadat deze verloren was, werd de ploeg in de tweede set genekt door de angst om fouten te maken. Na 19-25 en 10-25 stond het 2-0 voor de bezoekers.

Het plan voor de derde set was dat Bjorna Gras (libero) en Maureen Weernekers (passer loper) samen gingen passen. De wissels pakten goed uit en Maureen Weernekers, Rosa van Agteren en Anouk van Egmond namen het voortouw. De pass kwam op de rit met mooie aanvallen als gevolg. De derde set is knap gewonnen met 25-16. Dit niveau werd in de vierde set vastgehouden, deze set werd met 25-23 in de wacht gesleept. In de vijfde set ging het aardig gelijk op bij een 7-8 wisselstand voor Alterno. Met een prachtig killblock en een ace voor de women of the match Maureen Weernekers ging de wedstrijd uiteindelijk naar VCN.

Laat een reactie achter