De gemeenten Gouda, Zuidplas, Capelle aan den IJssel en Rotterdam willen samen met de Provincie zorgen voor een fietssnelweg tussen Gouda en Rotterdam. Deze fietssnelweg moet voor fietsers veilig, snel en comfortabel zijn. De fracties van ChristenUnie en SGP in de vier gemeenten zijn hier voor.

Michiel Grauss van de Capelse ChristenUnie: “We bevorderen graag het gebruik van de fiets. Wij zien het belang voor de volksgezondheid, duurzaamheid en mobiliteit. En wij kennen de vele forenzen die in de regio werken en de leerlingen van de regionale scholen. Vandaar dat wij als ambassadeurs zelf op de fiets stappen. Wat is een goede route en welke maatregelen zijn nodig om bestaande routes te verbeteren of te verbinden?”

Dit gebeurt komende zaterdag 17 februari, als een groep lokale politici het meest ideale traject zal rijden. Er wordt om 10.00 uur vertrokken bij het Goudse stadhuis en de P & R bij het Rotterdamse metrostation Kralingse Zoom. Via de tussenliggende wijken en dorpen komen de twee groepen bij elkaar op het plein voor het gemeentehuis van Zuidplas bij winkelcentrum De Reigerhof.

Grauss: “Iedereen is van harte welkom om mee te fietsen. Onderweg zullen we kort iets zeggen de gerealiseerde verbeteringen waar we dankbaar voor zijn en de verbeteringen die nodig zijn en waar we ons voor blijven inzetten.”

Laat een reactie achter