Het Diabetes Fonds gaat vanaf morgen van start met haar collecteweek in Capelle aan den IJssel. Hiermee wil het fonds werken aan genezing van Diabetes door middel van onderzoek en voorlichting.

Diabetes, vaak bekend als Suikerziekte komt voor bij 1 op de 14 Nederlanders. Bij deze chronische ziekte kan het lichaam het aantal bloedsuiker niet in evenwicht houden door een tekort aan het stofje Insuline. Dit stofje zorgt ervoor dat de bloedsuikerspiegel geregeld kan worden. Diabetes kent twee vormen: bij type 2 gaat het om de lichte vorm waarbij er een tekort is aan Insuline en kan vaak worden geregeld door het gebruik van medicijnen. Wanneer een patiënt type 1 heeft maakt diegene helemaal geen Insuline meer aan en moet dit worden aangevuld door middel van een prik of insulinepomp.

Het is nog altijd onbekend waardoor een patiënt Diabetes krijgt, wel zijn er diverse risicofactoren: zoals overgewicht, erfelijkheid en te weinig lichaamsbeweging. Hoewel de term Suikerziekte vaak wordt gebruikt, wordt dit niet bedoeld door het eten van teveel suiker. Doordat de bloedsuikerspiegel ontregeld is, mag de patiënt wel suiker eten, alleen met mate.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Capelle aan den IJssel? Gratis abonneren!