Afgelopen zaterdag vond de Meerkamp Uitvoeringen Synchroonzwemmen plaats in zwembad Aquarijn in Alphen aan den Rijn. De beginnende synchroonzwemmers van de Algemene Capelse Zwemvereniging ACZ bleken te sterk voor andere zwemsters. Op alle onderdelen waaraan ACZ deelnam, ging de vereniging met het goud naar huis.

In de zogenaamde meerkamp doen zwemmers mee, die bij hun vereniging de basiselementen van het synchroonzwemmen in een opbouwend systeem leren. Voor deze wedstrijden zijn de zwemmers ingedeeld in drie categorieën: de starters, degenen die maximaal twee jaar zwemmen en degenen die bijna alle basisvaardigheden onder de knie hebben.

ACZ besteedt niet alleen veel aandacht aan haar selectiezwemmers, ook de beginnende zwemmers krijgen aandacht.

Op zondagmiddag 24 juni bestaat de mogelijkheid om alle synchroonzwemniveaus van ACZ te zien. Om 14.30 uur  en 16.30 uur vinden twee eindshows plaats met als thema ‘Musicals’. Iedereen die geïnteresseerd is, kan deze shows bijwonen. Kaarten (€ 3) zijn te bestellen via [email protected].

Ben je dan in de ban geraakt van deze mooie combinatiesport van zwemmen/ballet/turnen/dansen én in het bezit van het A-diploma en bezig met B? Dan kun je na de zomervakantie voor € 10 zes keer meedoen of een korte kennismakingscursus van vier lessen volgen.

 

Laat een reactie achter