De Synchroonafdeling van de Algemene Capelse Zwemvereniging heeft zaterdag tijdens het Nederlands Kampioenschap voor Junioren (15-17 jaar) diverse prijzen in de wacht gesleept. Niet alleen kwam al het beschikbare goud naar Capelle, bij de soli werd ACZ ook nog eens nummer twee én drie en bij de duetten won ACZ ook het zilver.

De concurrentie had het zwaar tijdens het toernooi. Na de techniekwedstrijd ’s ochtends bezette ACZ al de eerste drie plaatsen en maar liefst zes Capelse zwemsters stonden in de top tien. Dit betekende dat iedere ACZ-zwemster alle uitvoeringen mocht zwemmen in de uitvoeringenwedstrijd, want alleen de beste twaalf uitvoeringen gaan door naar de finale, die ACZ uiteindelijk zeer overtuigend won.

Bij de soli werd Kim Schallenberg Nederlands Kampioen, gevolgd door Manolya Yapar met zilver en de nog geen 15-jarige Maria Lorenzini werd derde. Vierde werd Hester Cup en ook ACZ’s vijfde solo van Laura Sijben eindigde in de top tien.

Kim Schallenberg en Manolya Yapar  zwommen met hun moeilijk en uitdagend duet met verve naar het Nederlands Kampioenschap. Laura van Meel en Marleen Brandhorst gingen met het zilver naar huis na hun sparkelende duet op muziek van Harry Potter. Bij de ploegen was niemand tegen het geweld van ACZ opgewassen. De ploeg startte al met een voorsprong van vijf punten op de nummer twee en wist daar na de uitvoeringen nog eens vijf punten aan toe te voegen.

Een geweldige afsluiting van het landelijke seizoen voor de Junioren van ACZ, waarvan een aantal volgend seizoen als Senior start. De zwemsters verschijnen over een anderhalve maand aan de start in Zürich voor de Swiss Open. De trainers zijn benieuwd hoe ‘hun meiden’ het doen in dit internationale veld.

Laat een reactie achter