Dagelijks kunnen we horen en lezen over de schadelijke effecten van rondslingerend plastic in onze omgeving en in onze natuur. Ook de sportparken in Capelle aan den IJssel ervaren de overlast van dit rondslingerde plastic. Daarom wil Sportief Capelle samen met de sportverenigingen een slag maken om het plastic in te gaan zamelen in een (pilot)project: ‘De sport gaat voor Oranje!’

Afgelopen week zijn er containers geleverd bij de tennisvereniging (TCC) en de voetbalvereniging (SVS) voor de start van deze pilot. Beide verenigingen hebben oranje containers geleverd gekregen die zij kunnen plaatsen bij de banen en de velden. Daarnaast is een verzamelcontainer geleverd van 660 liter voor het legen van de oranje containers.

In deze pilot kan het plastic afval verzameld worden in de kliko’s en uiteindelijk worden samen gebracht in de verzamelcontainer. Op deze wijze kunnen de verenigingen monitoren hoeveel plastic er verzameld wordt en wat het effect is van het separaat afvoeren van plastic, op de omvang van het restafval. De lediging gaat via gemeente en vindt plaats op afroep. Als het werkt en loont dan kan het project uitgerold worden bij de andere zes buitensport-verenigingen en zal Sportief Capelle dit ook doorvoeren in de binnensportaccommodaties.

 

 

 

 

 

Meer informatie:

Sportief Capelle

010-2588787

[email protected]

Contactpersoon: Lian Witteveen

Laat een reactie achter