De 37e Avondvierdaagse wordt dit jaar gehouden van maandag 11 juni tot en met vrijdag 15 juni. De Capelse scouting groep, Zeeverkennersgroep Robert Baden-Powell, organiseert het evenement met ingang van dit jaar met twee partners. Er is een samenwerking aangegaan met Hockeyclub Capelle en Sportief Capelle.

De Avondvierdaagse wordt jaarlijks door zo’n duizend deelnemers gelopen. Hieronder bevinden zich veel basisscholieren. Ook dit jaar kan er vier van de vijf avonden gewandeld worden door de wijken van Capelle aan den IJssel. Deelnemers kunnen zelf kiezen op welke vier van de vijf avonden er gewandeld gaat worden. De twee beschikbare afstanden zijn vijf kilometer of tien kilometer. Dagelijks wordt er gestart tussen 18.00 uur en 19.00 uur en het startbureau sluit ‘s-avonds om 21.00 uur.

Door de samenwerking kan de Avondvierdaagse groeien tot een nog groter evenement, zodat het voor nog meer mensen leuk wordt om er onderdeel van uit te maken. De hockeyvereniging zal voor het eerst dienen als vertrek- en eindpunt. De club beschikt over een mooi terras en een bar, waar bijvoorbeeld een hele vriendengroep gezellig samen de wandeldag kan afsluiten. Er zijn ook foodtrucks op het terrein aanwezig, zodat de interne mens niks te kort komt.

Op maandagavond 11 juni zal het evenement officieel geopend worden door burgemeester Peter Oskam. Op de slotdag, vrijdag 15 juni, organiseert Sportief Capelle een sportmarkt op het terrein van Hockey Club Capelle. Diverse sportverenigingen presenteren zichzelf en geven demonstraties en clinics. Daarnaast zijn er allerlei andere sportieve activiteiten. En natuurlijk staat er een heel leuk springkussen voor de jeugd. Verder zal op vrijdag de vaste Avondvierdaagseband zorg dragen voor een mooie muzikale afsluiting van het evenement.

Inschrijven kan vanaf maandag 21 mei. Deelnamekosten bij via de voorverkoop zijn €4,50. Deelname kosten op de eerste- en tweede avond zijn  €5,00. Deelname kosten voor scholen en groepen bij voorinschrijving zijn € 4,50.

De voorverkoopadressen zijn:

100% Voetbal, W.C. De Koperwiek

Schoenmakerij Wildeboer, W.C. De Terp

Stichting Romidoki, Meeuwensingel 7C

Sportshop de Scholver, W.C. De Scholver

Tabakshop West, Doormanstraat 56

’t Bakkertje, Puccinipassage 17-19

PartsNL, Marinus Bolkplein 21, Rotterdam.

Laat een reactie achter