De inschrijflijsten voor het jaarlijkse golftoernooi ‘Capels Senior Open’ zijn binnen drie weken overtekend. Sinds 2010 organiseert de Golf & Country Club Capelle aan den IJssel dit prestigieuze tweedaagse nationale golfevenement voor golfers vanaf 50 jaar. Het toernooi is niet meer weg te denken uit de randstad en ver daar buiten.

Dit jaar wordt het toernooi gehouden op zaterdag 21 en zondag 22 juli. Sinds de vierde week van januari wordt er een wachtlijst gehanteerd. Golfers kunnen meedoen aan dit golfevenement mits zij lid zijn is van een golfclub aangesloten bij de Nederlandse Golf Federatie (NGF) en voldoen aan het begrip senior en een geregistreerde golfhandicap hebben van 28 of lager. Het betreft hier een 2 x 18 holes teamwedstrijd, te spelen over twee aaneengesloten dagen.

Na de eerste dag zullen op zondag 22 juli alleen de beste 48 teams strijden om de fel begeerde Capels Senior Open wisseltrofee. Teams kunnen bestaan uit de volgende categorieën: heren, vrouwen en mixed teams. Naast het winnen van deze fel begeerde wisseltrofee zijn er ook prijzen te winnen voor de beste netto score per categorie. Tevens wordt er een prijs beschikbaar gesteld voor het Super Senioren team met de laagste bruto score. Beide spelers moeten dan wel op de eerste speeldag van het toernooi 65 jaar of ouder zijn.

De wedstrijdvorm is Fourball strokeplay. Twee spelers vormen een team, beide spelen zo goed mogelijk per hole en de beste score wordt genoteerd. Er zal zonder handicapverrekening gespeeld worden, dus bruto strokeplay.

Uitgebreide informatie is beschikbaar op www.seniorgolfopen.nl.

Laat een reactie achter