Capellenaren kunnen via de website van de Centrum Xpeditie tot en met 15 oktober kiezen voor twee ontwerpen voor het nieuwe Stadsplein. Het plein wordt opnieuw ingericht, volgens één van de ontwerpen van Buro Sant en Co.

Een grote wens van veel inwoners is om het Stadsplein te verbinden met het Amnestyplein en het daaraan grenzende water. Ook zouden Capellenaren een Stadsplein wensen met ruimte voor de weekmarkt en evenementen.

Themater
Later op 25 oktober vindt er een thematerbijeenkomst plaats in het Isala Theater met als thema Capellenaren maken de stad. Dan gaan bewoners, ondernemers, maatschappelijke organisaties en de gemeente in gesprek met elkaar over hoe zij kunnen samenwerken bij ontwikkelingen in de stad. Tevens wordt het ontwerp bekendgemaakt van het Stadsplein.

Planning
Naar verwachting gaat het Stadsplein in de lente van 2019 op de schop, dit start met de sloop van het voormalige gebouw van de Rabobank. Daarna wordt het vernieuwde metrostation geopend en de Koperwiek wordt aan de kant van het Stadsplein uitgebreid.

Beide ontwerpen zijn te vinden op de website van de Centrum Xpeditie, maar ook in Virtual Reality te bekijken in de Werkkamer op het Amnestyplein. Deze is van dinsdag tot en met vrijdag geopend van 10.00 uur tot 16.00 uur. Aanmelden voor de themabijeenkomst kan via de site van het Themater.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Capelle aan den IJssel? Gratis abonneren!