Mantelzorgers hebben een zware taak: namelijk het verzorgen van een chronisch zieke naaste en tegelijkertijd zichzelf. Om de mantelzorger in het zonnetje te zetten wordt op vrijdag 10 november 2017 de Dag van de Mantelzorger gevierd. Zo wordt het dagprogramma verspreid over de dag gevierd in de vier Capelse wijken Middelwatering, Oostgaarde, Schollevaar en west Capelle.

Bij de activiteiten op de vier locaties: buurtcentrum De Luiter, recreatiecentrum De Serre, Huis van de Wijk Picasso en wijkcentrum De Harp gelegenheid om elkaar te ontmoeten. Daarnaast is er ook ruimte voor veel informatie over de Capelse Mantelzorgpas, de OpStapBus, Welzijn Capelle, het Servicepunt Mantelzorg en ook activiteiten in de buurt. Op de dag zelf worden ook de drie finalisten bekendgemaakt voor de Mantelzorg Awards bekendgemaakt.

 

Mantelzorgers die geen behoefte hebben aan extra aandacht voor hun inzet maar wel op de hoogte willen blijven van interessante informatie of activiteiten voor mantelzorgers, kunnen terecht bij Welzijn Capelle. Een praktische vraag stellen of een gesprek met mantelzorgcoördinator Dineke Schaaphok?  Meld u dan aan als mantelzorger bij Welzijn Capelle. Dit kan door het invullen van het aanmeldformulier op de website www.welzijncapelle.nu of door het opvragen van een aanmeldformulier bij het Servicepunt Mantelzorg via 010 – 264 02 20.

 

Bron: Welzijn Capelle

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Capelle aan den IJssel? Gratis abonneren!