In een kwalitatief matige wedstrijd was Capelle geteisterd door blessures van spitsen niet in staat om het ASWH erg moeilijk te maken.

Zonder spitsen Olaf van der Sande en Kelvin Kalika en zonder Wilmer Kousemaker was het voor trainer Winand van Loon een hele puzzel om een aanvallend elftal op de been te brengen. Wel was de terugkeer van Kai Fens in de verdediging een welkome versterking. De eerste helft bracht veel beweging op het middenveld. Zodra de bal naar voren werd gespeeld waren de verdedigingen alert en lieten weinig kansen toe. Meest opvallend was een mooie solo van Sandin Avdic, wiens voorzet niets opleverde. Grootste kans was er voor Jorn van Lunteren, die na een corner zijn kopbal van de doellijn gehaald zag worden. ASWH werd pas tegen het einde van de eerste helft gevaarlijk en dat leverde een doelpunt op. Nick Slotboom schoot eerst nog geheel vrijstaand over, maar net voor de rust kwam ASWH op voorsprong. Natuurlijk was het voormalig Capelle speler Peter de Lange, die de goal maakte. Tussen Fens en Bram van Eijk in wist hij half vallend de bal in het doel te trommelen 1-0.

Na de rust waren er voor Capelle geen grote kansen meer. Angelmo Vyent ondernam een solo, maar zijn schot was uiteindelijk veel te zacht. ASWH daarentegen had diverse kansen om de voorsprong te vergroten. In de 52e minuut ging een omhaal van de Lange over het doel. Tien minuten later werd na een voorzet van Kyle Doesburg door Ismail Yildirim hard ingeschoten, maar Bradly van der Meer redde bekwaam. Uit een corner kopte in de 73e minuut Jerry Tieleman net naast en een paar minuten later weer een geweldige redding van van der Meer na een vlammend schot van Jesper van den Bosch. De grootste kans was er even later weer voor de Lange. Zich slim vrijdraaiend in de zestien schoot hij de bal over het doel. Vlak voor tijd kreeg Capelle nog een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Invaller Marciano Simonis verprutste de ultieme mogelijkheid om nog een punt mee te nemen naar Capelle, want zijn inzet ging over en naast het doel van ASWH. Vlak daarna klonk het eindsignaal en en ASWH verliet met een verdiende overwinning het veld. Capelle zal in de komende drie thuiswedstrijden aanvallend meer moeten brengen, want dat was vandaag een wezenlijk probleem.

De prima leidende scheidsrechter Menno Kloet gaf gele kaarten aan de Lange en Verhoeve van ASWH en aan van Lunteren van Capelle.

Capelle: van der Meer, Jaliens, Fens, Pollemans, Rothman, van Eijk, Avdic (75 Vincken), Letterie, van Lunteren, de Bruin (64 van der Made), Vyent (82 Simonis).

ASWH: Doedée, Tieleman, Verhoeve, van Driel, van der Werp, van den Bosch, Bosscha, Slotboom, Yildirim (75 Husen), de Lange, Doesburg.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Capelle aan den IJssel? Gratis abonneren!