Welzijn Capelle is vorige week gestart met de cursus ‘Omgaan met geld’. Zes deelnemers gingen in CAPSLOC aan de slag. In in totaal vier bijeenkomsten wordt aandacht besteed aan het op orde krijgen van financiën.

Cursusleider Corina Brand: “Na een korte voorstelronde gingen de deelnemers aan de slag met een vragenlijst over allerlei zaken die met geld te maken hebben. Het zal niemand verbazen dat geld erg belangrijk wordt gevonden. Cursisten gaven aan dat het hebben van geld een veilig gevoel geeft omdat je bijvoorbeeld rekeningen kunt betalen, zoals de huur. Aan de andere kant geeft een tekort aan geld een gevoel van onveiligheid.”

Cursisten kregen allemaal een werkboek met informatie en talloze hulpmiddelen die helpen bij het krijgen van inzicht in financiën. Voor deze eerste bijeenkomst stonden inkomsten en uitgaven op de agenda. Brand: “Welke inkomsten zijn er en welke uitgaven? Inkomsten zoals salaris, uitkering maar ook aanvullende inkomsten van bijvoorbeeld de Belastingdienst. De komende week houden cursisten een kasboek bij. Het noteren van uitgaven geeft inzicht in hoeveel je uitgeeft maar ook waarop bezuinigd kan worden.

Aanmelden voor één van de volgende cursussen kan door te bellen met het VrijwilligersInformatiePunt van Welzijn Capelle, 010 – 264 02 20 of mail naar [email protected]. Zodra er voldoende deelnemers zijn, wordt een nieuwe startdatum gepland.

 

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Capelle aan den IJssel? Gratis abonneren!