Capelle aan den IJssel was woensdag ‘Love City’, de liefdeshoofdstad van Nederland. Burgemeester Peter Oskam en liefdeswethouder Ans Hartnagel onthulden samen met Capelse koppels het Liefdeslaantje. De bestrating daar bestaat nu gedeeltelijk uit 17 liefdestegels met persoonlijke liefdesboodschappen van Capellenaren.

Wethouder Hartnagel: “Er is op dit laantje liefdesgeschiedenis geschreven. Heel vroeger was het een plek waar geliefden afspraken. Later werden dienstplichtige soldaten vanaf die plek door hun meisjes uitgezwaaid. Er doen zelfs verhalen de ronde dat Capellenaren elkaar op het laantje ten huwelijk hebben gevraagd. Dit is een eerste stap om het Liefdeslaantje in ere te herstellen.”

Het bleef niet bij de onthulling van het Liefdeslaantje. Capellenaren konden onder meer op de foto in de All you need is love-caravan op het Stadsplein. In winkelcentrum De Terp deelden vrijwilligers van Welzijn Capelle samen met burgemeester Oskam en wethouder Ans Hartnagel lichtgevende hartjes uit aan publiek. Burgemeester Oskam: “Dat werd erg gewaardeerd. We hebben ook vrijwilligers geworven, want die zijn in Capelle hard nodig. Vrijwilligers zetten zich met liefde en passie voor anderen in. Het is mooi om dat speciaal op deze dag nog eens extra onder de aandacht te brengen.”

In het IJsselland Ziekenhuis werd de Valentijnsboodschap eveneens verspreid; zorgmedewerkers droegen vandaag Valentijnslampjes op hun kleding. Bovendien deelden ziekenhuisbestuurder Albert van Wijk en wethouder Ans Hartnagel prachtige rozen uit aan patiënten. Capelse ouderen uit verzorgingstehuis ’t Klavier werden door het kindercollege met de Capelse Liefdesbus opgehaald en deden samen onder meer een leuke schilderworkshop in het KinderLab. De Capelse jeugdraad sloot de dag in stijl af en deelde rozen uit bij de All you need is love-caravan op het Stadsplein. Capelse jongeren verbonden aan cultuurpodium Capsloc voerden een fantastische Valentijnsrap op. Wethouder Hartnagel: “Ik kijk terug op een geweldige dag. Valentijn vieren we in Capelle echt met elkaar. Zonder liefde zou de wereld een koude en kille plek zijn. Het uitdelen van rozen en lichtgevende hartjes is een klein gebaar, maar het wordt heel erg gewaardeerd.”

Aan het einde van de dag kregen de winnaars van de winactie van de gemeente hun prijs overhandigd bij restaurant De Roode Leeuw. B&B Janz beloonde de mooiste Valentijnswens met een overnachting voor twee, de Roode Leeuw beloonde de mooiste Valentijnsfoto met een diner voor twee en voor het beste Valentijnsgedicht stelde het Isala Theater twee theaterbonnen ter beschikking. Een ander mooi Valentijnsgedicht kreeg een aanmoedigingsprijs: de winnaar ontving een boekenbon.

Laat een reactie achter