Het cadeautje dat de Capelse mantelzorgers op 10 november, de Dag van de Mantelzorg, hebben gekregen, is aangeslagen. Maar liefst een derde van de Mantelzorgers heeft gebruik gemaakt van de gift.

Anders dan voorgaande jaren konden mantelzorgers deze keer kiezen uit een cadeautje bij één van de deelnemende Capelse bedrijven: Puur Creatie Chocolaterie, Petit Restaurant Schollebos, Isala theater, Bloembinderij Marcel Gorissen en Limburgia Vlaai. Tot in januari was het mogelijk deel te nemen. Mantelzorgers konden bijvoorbeeld kiezen voor een heerlijke halve vlaai, een chocoladeletter of een gratis filmkaartje. De meeste mantelzorgers verzilverden hun cadeau voor de chocoladepresentjes van Puur Creatie Chocolaterie en het bloemencadeau van de Bloembinderij.

Niet alleen aanwezigen van de Dag van de Mantelzorg werden dit jaar in het zonnetje gezet. “Mooi is dat nu alle mantelzorgers, ook die niet op de Dag van de Mantelzorg aanwezig konden zijn, een cadeautje kregen”, aldus Dineke Schaaphok, coördinator Mantelzorg bij Welzijn Capelle. Daarnaast konden mantelzorgers met het doorgeven van hun e-mailadres, ook nog eens kans maken op een schatkist vol cadeautjes ter waarde van 150 euro! De gelukkige winnares uit Oostgaarde schreef in haar bedankmail: “Ook de dag van de mantelzorg vond ik erg geslaagd. Het is fijn dat de mantelzorgers zo een steuntje in de rug krijgen, ik ben er tenminste heel blij mee en ga lekker van mijn cadeaus genieten.”

De Mantelzorgpas Capelle wordt aangeboden door de gemeente Capelle aan den IJssel en is een gratis betaal- en voordeelpas. Mantelzorgers profiteren op vertoon van de Mantelzorgpas van kortingen en/of acties die lokale winkeliers, maatschappelijke en culturele partners speciaal voor mantelzorgers beschikbaar stellen. Om in aanmerking te komen voor de Mantelzorgpas Capelle, moet er mantelzorg verleend worden aan een inwoner van Capelle.

Laat een reactie achter