Inwoners en initiatiefnemers hebben in Buurttuin De Wiekslag gezamenlijk het einde van de zomer afgesloten. Dit deden zij op donderdag 28 september, samen met alle vrijwilligers en vertegenwoordigers van betrokken vrijwilligersorganisaties en netwerkpartners.

Buurtcoach Arno de Bie over wat er vooraf ging: “Enkele weken geleden nodigde Welzijn Capelle alle vrijwilligers van buurttuin Wiekslag uit voor een evaluatie. Samen met de gebiedsregisseur en medewerkers van Havensteder werd gesproken over de onderlinge samenwerking, afspraken en over toekomstplannen. De Buurttuin bestaat inmiddels al vijf jaar en initiatiefnemer Sharlon Rosa wil graag doorgaan als beheerder, aangevuld met nieuwe vrijwilligers. Eén van de afspraken was om met elkaar, vrijwilligers en professionals twee of drie keer in de tuin af te spreken. En op 28 september was het zover.”

Iedereen was er: bewoners, de stadsmarinier, de wijkagent, WOP Middelwatering en ook vertegenwoordigers van Havensteder. Tijdens het feest was er ook een foodtruck aanwezig, met pizzapunten, stokbroodjes en salades. Vanwege het wisselvallige weer werd het feest naast de buurttuin gehouden.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Capelle aan den IJssel? Gratis abonneren!