Wijkrestaurant Schenkel heeft afgelopen zaterdag 23 september tijdens Burendag een high tea georganiseerd. Tijdens Burendag kwamen vijftig buren bij elkaar om deze speciale dag te vieren.

Alle vijftig buren met verschillende achtergronden en leeftijden waren uitgenodigd om bij deze high tea aanwezig te zijn. Het wijkrestaurant verzorgde samen met vrijwilligers diverse hapjes. Zo werd er soep vooraf geserveerd, waarna er ook broodjes met ham, zalm en tonijn werden gepresenteerd. Als zoete hapjes werden cupcakes gepresenteerd.

Buurtcoach Novita Metz vertelde hoe bijzonder elke keer weer de gesprekken en ontmoetingen aan tafel zijn: “Tijdens de high tea raakten twee vrouwen in gesprek. Al pratende kwamen zij er achter dat ze beiden in dezelfde flat aan de Akkerwinde wonen! De ene mevrouw vertelde dat ze er al 25 jaar woont, de andere 10 jaar. Vandaag werd het eerste contact gelegd. Een andere mevrouw vertelde vanmorgen nog in zak en as te hebben gezeten, maar door hier te zijn even alles te vergeten. Deze afleiding zorgde ervoor dat mevrouw weer moed kreeg een en ander op te pakken.”

Beeld: Welzijn Capelle

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Capelle aan den IJssel? Gratis abonneren!