In 2014 trad in Capelle aan den IJssel een college van Leefbaar Capelle, D66 en VVD aan. De doelen van deze partijen voor 2014-2018 werden vastgelegd in het coalitieakkoord ‘Voor Capelle, Denken, durven doen.’ De leden blikken terug op de afgelopen vier jaar. In deze aflevering burgemeester Peter Oskam.

,,Er is in vier jaar tijd ontzettend veel positiefs gebeurd in Capelle. Het meest ambitieuze project was de ontwikkeling van een nieuw centrumgebied in de stad. Op dit moment zijn de veranderingen duidelijk zichtbaar. We bouwen veel en blijven dat de komende jaren ook doen. Bouwen staat symbool voor de cultuur in Capelle, waarin de gemeente de stad samen met de Capellenaren mooier probeert te maken.’’

“De geregistreerde criminaliteit is flink gedaald. Een aandachtspunt blijft de veiligheidsbeleving van Capellenaren. Iets meer Capellenaren voelen zich onveiliger dan in 2013. Een onderwerp dat ook van het nieuwe college grote aandacht verdient.”

De coalitie Leefbaar, VVD en D66 haalde net niet de eindstreep; D66 trok zich terug waardoor een collegebreuk ontstond. Oskam: “Ik vind het jammer dat we de volledige collegeperiode niet samen konden voltooien. Met dank aan en door de inzet van wethouder Josien van Cappelle is veel gebeurd op het gebied van duurzaamheid, onderwijs, maatschappelijke ondersteuning en cultuur. Onder meer het Strategisch Huisvestingsplan Onderwijs, het koersdocument Duurzaam Capelle, de nieuwe cultuurnota en de Mantelzorgpas zijn daar prachtige voorbeelden van.”

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Capelle aan den IJssel? Gratis abonneren!