Een onafhankelijk bemiddelaar moet het ontstaan van de beschadigde relatie tussen de Stichting BLICK op onderwijs en de gemeentes Krimpen- en Capelle aan den IJssel analyseren. Dat zegt Jaap Smit, Commissaris van de Koning in de provincie Zuid-Holland.

Deze bemiddelaar zal met zowel de gemeenten als met Stichting gesprekken voeren en vervolgens concrete aanbevelingen doen om de relatie tussen de stichting en de gemeenten te verbeteren. Gea Gravesteijn, voorzitter van de Raad van Toezicht van BLICK, is positief. ‘We zijn opgelucht dat onze roep om hulp niet aan dovemansoren gericht is. We gaan heel graag in op dit aanbod. De Commissaris van de Koning merkt terecht op dat juridische procedures en uitlatingen in de media de relatie ernstig hebben beschadigd. De situatie van de afgelopen maanden, maar zeker van de afgelopen weken, hebben de Stichting en alle betrokken medewerkers zeer geraakt. Het vertrouwen in het openbaar bestuur is tot een dieptepunt gedaald. Dat is ook de reden dat de Stichting om hulp heeft gevraagd. We hopen dat de gemeenten ook bereid zijn in te gaan op dit aanbod’.

Stichting BLICK op onderwijs heeft in een brief laten weten zeer bereid te zijn om op korte termijn in gesprek te gaan met de nog aan te stellen onafhankelijke bemiddelaar. Boven alles willen we doen wat nodig is om de zaak tot een einde te brengen en verhoudingen weer te normaliseren. Opdat de Stichting zich weer kan toeleggen op zijn kerntaak: goed onderwijs geven in Krimpen en Capelle, aldus de Raad van Toezicht.

Laat een reactie achter