In een brief aan de colleges van Krimpen aan den IJssel en Capelle aan den IJssel laakt het bestuur van Stichting Blick de houding van de betrokken wethouders in het onderwijs-conflict.  Blick, het overkoepelend orgaan van de onderwijsinstellingen in beide gemeentes, noemt deze “intimiderend” en “in strijd met de beginselen van behoorlijk bestuur”.

Leefbaar Capelle en de VVD hadden hun zorgen geuit over de situatie bij de stichting die toeziet op het onderwijs in Capelle aan den IJssel en Krimpen aan den IJssel. De zorgen gaan over de continuïteit en de kwaliteit van het openbaar onderwijs in Capelle aan den IJssel en werden nog eens vergroot door een artikel in het Algemeen Dagblad van zaterdag 2 december. Daarin werd gerept over teruglopende leerlingenaantallen, een zorgelijke financiele situatie en een schrikbewind van de bestuurder.

Blick herkent zich niet in deze aantijgingen. De wens om een onafhankelijk onderzoek is door Blick niet met open armen ontvangen. De stichting stelt dat de beweringen over de financiele situatie zijn gebaseerd op aannames en is wel bereid inzicht te geven in de financiele situatie. Ook wil de stichting, eventueel met een mediator, investeren in betere relaties met de scholen.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Capelle aan den IJssel? Gratis abonneren!