Zangeres en actrice Joy Wielkens en trompettist Michael Varekamp presenteren op dinsdag 27 februari in het Isala Theater een programma over Billie Holiday.

De hoofdrol in BILLIE! Lady sings the blues is weggelegd voor Joy Wielkens, die in de huid van Billie kruipt. Samen met Michael Varekamp schetst zij een intiem portret van het bewogen leven van de zangeres. Ook het leven van andere sterke vrouwen in de jazz en blues komt aan bod. Billie Holiday was namelijk niet de enige vrouw met girlpower in de muziekwereld in de jaren twintig. Het was een tijd waarin euforische successen, gebroken harten en geniale muzikale vertolkingen elkaar in rap tempo afwisselen.

Bekende hits als Sister Celie’s blues, Four women en natuurlijk Lady sings the blues zullen dan ook niet ontbreken in de voorstelling. We horen de blues van Muddy Waters en Nina Simone, de jazz van Billie Holiday, Louis Armstrong en Dizzy Gillespie. En daartussen het indrukwekkende verhaal over Billies zware leven met misbruik, prostitutie, drank- en drugsverslavingen, terwijl ze tegelijkertijd grote successen behaalde met haar zangtalent. Die combinatie levert flink wat kippenvelmomenten op. Een absolute aanrader voor iedereen die houdt van blues, jazz en toneel.

De voorstelling op 27 februari begint om 20.45 uur.

Laat een reactie achter