Het Capelse restaurant Fuiks eten en drinken introduceert dit voorjaar naast de nieuwe terraskaart ook een nieuwe manier van bestellen op het terras. Gasten kunnen met hun smartphone eenvoudig hun bestelling doorgeven. ‘’Zo heeft de bediening meer tijd om een goede gastheer- of vrouw te zijn’’.

Hoe voller het terras, hoe minder tijd voor de gasten, zo luidt de regel. Als het aan eigenaar Marinus Rien Bothof en zijn horecateam ligt, geldt dit niet voor hun terras. Gasten kunnen daarom vanaf deze week bestellen via hun eigen smartphone. Bothof: ‘’Lege glazen en net te lang moeten wachten op de bediening zijn niet alleen voor de gasten vervelend. Iedereen die in de gastvrijheidsindustrie werkt, doet zijn best een goede gastheer- of vrouw te zijn. Op drukke dagen blijkt het soms lastig elke gast de aandacht te geven die hij of zij verdient. Door zelf te bestellen krijgt de bar of keuken direct de bestelling door. Zo zit de gast niet met een leeg glas en heeft de bediening tijd om bijvoorbeeld spijssuggesties te geven of tijd voor een gezellig praatje’’.

Via een gratis app of weblink kunnen gasten hun drank en borrelhappen bestellen. Ook het roepen van de bediening of aan een andere tafel gaan zitten, kan met dit systeem zonder moeite. Bothof: ‘’Gasten kunnen op de optie ‘’Roep ober’’ klikken. Dan staat er in no-time iemand van de bediening bij je aan tafel. Wanneer je halverwege je drankje aan een tafel met meer zon wil zitten, is dit ook geen probleem. Het systeem zorgt dat de bon blijft kloppen en deze is op elk moment in te zien. Dit systeem hebben we samen met een aantal partijen ontwikkeld en is uniek in Nederland. Achter de schermen werken we al aan een meer uitgebreide versie’’.

Het restaurant doet er alles aan om te zorgen dat iedereen met dit systeem kan bestellen. Zo is er een uitstekend WIFI-signaal op het hele terras en wie geen smartphone heeft, krijgt een Ipod te leen. Toch blijft de bediening meekijken, zeker wanneer er alcohol wordt besteld. De eigenaar van het restaurant kent zijn verantwoordelijkheden: ‘’Als horeca- ondernemer en lid van Horeca Nederland hebben wij ons aan bepaalde regelgeving te houden, ook als het gaat om NIX18. Daarom moet een zelfbestelling altijd geaccordeerd worden door een gastheer of gastvrouw. Twijfelen zij of iemand boven de 18 is? Dan wordt de gast gevraagd zich te legitimeren’’.

Laat een reactie achter