Betty Horsten uit Capelle aan den IJssel maakt op 3 en 4 maart deel uit van een internationale beurs voor topminiaturisten. Horsten is een gepassioneerd poppenhuizen- en miniaturenliefhebster. Ze heeft in haar huiskamer talloze poppenhuizen en kamers.

In 2013 begon zij met het maken van honden en katten in miniatuur met echt bont. Zij ging deze op poppenhuisbeurzen verkopen. Dat was zo’n succes dat Betty haar collectie uitbreidde met beren, schapen, lammetjes en geitjes. Ze krijgt nu ook opdrachten om huisdieren na te maken en voor haar tafel staan jong en oud met lachende gezichten haar dieren te bewonderen. Hoe groot haar dieren zijn? Ze hebben een echte poppenhuismaat: 1 op 12. Dat betekent dat de ware grootte van het dier door 12 gedeeld wordt.

Betty Horsten maakt ook deel uit van de DHNShow, in de Eusebiuskerk in Arnhem. Tijdens deze show wordt het zogenaamde ‘Rembrandt Huys’ gepresenteerd. Inspiratiebron voor dit poppenhuis is het Museum Het Rembrandthuis in Amsterdam. Het huis is gebouwd in 1:12 (150 cm hoog, 92 cm breed en 42 cm diep) en heeft in totaal acht vertrekken, een ombouw met het dak van het ‘echte’ huis. Lidewij de Koekkoek, directeur Museum Het Rembrandthuis: “Het is bijzonder dat mensen zoveel tijd, energie en liefde in het maken van dit miniatuur Rembrandt Huys hebben gestoken. Wij zijn heel blij dat we de bezoeker direct bij binnenkomst een inkijkje in het hele huis kunnen geven en zijn dankbaar voor deze genereuze schenking.”

Laat een reactie achter