Dat haar broer Willem haar gaat vermoorden, dat is wel duidelijk voor Astrid Holleeder. Er staat een prijs van 35.000 euro op haar hoofd omdat zij hem heeft verraden. Haar verhaal schreef ze op in Judas en het boek is nu bewerkt tot een aangrijpende theatervoorstelling. Zaterdag 12 en zondag 13 januari 2019 staat deze psychologische theaterthriller over angst, moed en verraad in het Isala Theater.

Ga er maar aan staan, je broer verraden terwijl je weet dat dat je leven kost. Astrid Holleeder deed het. Omdat ze vond dat de bedreigingen en het moorden moesten stoppen. Samen met haar zus Sonja en een ex-vriendin van Willem heeft ze belastende verklaringen tegen hem afgelegd. Met als doel haar broer levenslang te geven. Bijna niemand weet dat hij dertig jaar lang het gezin terroriseerde, afperste en bedreigde. En niemand ontkwam aan zijn tirannie. Als hij uiteindelijk de kinderen van Sonja bedreigt is dat voor de zussen de druppel. In 2013 besluiten ze te doen wat niemand voor mogelijk houdt: ze staan op tegen hun broer Willem.

In 2016 schrijft Astrid haar verhaal op in haar boek Judas. Het werd een groot succes. Nu is Judas dus ook in het theater te zien. Het stuk beschrijft de gebeurtenissen vanuit het perspectief van vier vrouwelijke omstanders: Willems moeder, zijn twee zussen en een nichtje. Op een indringende manier wordt duidelijk hoe zij gebukt gaan onder de agressie van deze man en wordt de beklemmende angst die Astrid haar hele leven met zich meedraagt voelbaar.

Met Renée Fokker (als Astrid Holleeder), Margo Dames, Trudy de Jong en Eva van de Wijdeven. De regie is in handen van Johan Doesburg, Sophie Kassies tekent voor het script. Zowel Sophie als Renée en Eva hebben Astrid Holleeder ontmoet. Ondanks de bedreigende situatie waarin ze zich bevindt, werkt Astrid namelijk actief mee aan de totstandkoming van deze voorstelling.

Voorstelling zaterdag 12 januari 2019 om 20.15 uur en zondag 13 januari om 14.00 uur.

Beeldrechten: Isala Theater.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Capelle aan den IJssel? Gratis abonneren!