De winnaar van de oliebollentest van het AD is bakkerij Klootwijk in winkelcentrum Koperwiek in Capelle aan den IJssel. De oliebol van het filiaal van deze bakkerij, die onder leiding staat van Remco en Barbara Boshuizen, kreeg het cijfer 10 van de jury, met louter complimenten voor de smaak, de vulling en de krokante korst.
Bakkerij Klootwijk heeft in Rotterdam 26 filialen. In 2010 was het oordeel over de oliebol van het totale concern toen minder vleiend. Voor de bakkerij was dat een ‘wake-upcall’. Daarna ging het roer om, zegt bakker Leon Klootwijk. De uitslag van de hele staat donderdag in het AD.
De afgelopen tijd was er veel te doen om zowel de haring- als de oliebollentest van die krant. AD-hoofdredacteur Hans Nijenhuis, die vorige week bij Jinek nog ophef veroorzaakte door uit te vallen tegen een oliebollenbakker uit Haarlem, schreef daar afgelopen zaterdag over dat de krant komend jaar alle testen onder de loep neemt en alleen nog geïnteresseerd in de beste. Zijn eigen optreden bij Jinek noemde hij ‘oliedom’.
Behalve haring en oliebol test het AD ook nog patat en publiceert de krant de Misdaadmeter, de Ziekenhuis Top 100 en een aantal kleinere tests.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Capelle aan den IJssel? Gratis abonneren!