Op de A20 tussen Nieuwerkerk aan den IJssel en Rotterdam is maandagmorgen een auto op zijn kant gegaan toen deze door een enorme plas water reed. In het voertuig zat een vrouw met kinderen. Vanwege de hevige regenval was er onder het Cortlandt-Aquaduct een gigantische plas water van twee rijstroken breed ontstaan. De bestuurster merkte de plas te laat op en reed er met volle snelheid in, hierdoor raakte ze de macht over het stuur kwijt waardoor de auto omsloeg.

Van de vele auto’s die voorbijreden stopte er slechts één, een beroepschauffeur die onderweg was naar zijn werk ging direct naar de auto en haalde moeder met kroost eruit. Ze waren hevig geschrokken maar niet gewond. Ambulancepersoneel heeft de inzittenden nog even nagekeken, de brandweer die ter plaatse was gekomen is na wat hand- en spandiensten vertrokken.

Een weginspecteur van Rijkswaterstaat heeft de verstopte put leeg geschept waarna het water snel weg kon lopen. Het is een bekend probleem dat de troep van bomen zich ophoopt bij de put waardoor er bij een flinke onweersbui een plas water ontstaat. Alle bladeren stromen via de bermen naar de put toe. De auto is zo snel mogelijk weer op vier wielen gezet en daarna door een snel ter plaatse gekomen berger weg getakeld.

Laat een reactie achter