Diverse anonieme tips leidden agenten deze week naar drie panden in Rotterdam-Zuid en Noord. Ze vonden harddrugs, versnijdingsmiddelen, nep vuurwapens en munitie. Vijf personen zijn aangehouden.

De anonieme meldingen waren hoogstwaarschijnlijk afkomstig van omwonenden in de wijk. Ze klaagden over overlast en handel in drugs. Agenten bezochten daartoe twee panden in de Wolphaertstraat. Naast vijf aanhoudingen leverde een onderzoek in de woning diverse gebruikshoeveelheden soft- en harddrugs, 55 XTC pillen en twee nepwapens op.

Drie Rotterdammers van 25, 27 en 57 jaar, een 52-jarige vrouwelijke plaatsgenoot en een 19-jarige Schiedammer zijn aangehouden. Ze worden onder andere verdacht van handel in drugs en zijn ingerekend voor verhoor.

Dat (anoniem) melden effectief is, bleek ook vrijdagochtend. Agenten troffen na een tip in een pand op de Zaagmolenstraat een nog onbekende hoeveelheid versnijdingsmiddelen en munitie aan. Er was niemand in het pand aanwezig en er is nog niemand aangehouden. De versnijdingsmiddelen en patronen zijn in beslag genomen en het onderzoek wordt voortgezet. De politie bespreekt de resultaten met de gemeente en die besluit of de huizen worden gesloten.

Laat een reactie achter