De NOS besteedt dinsdag in haar Journaaluitzending aandacht aan het beëindigen van het analoge tv-tijdperk door Ziggo en de overgang naar een volledig digitaal tv-aanbod. Omdat Capelle als eerste gemeente in Nederland aan de beurt is, zijn in onze gemeente opnames gemaakt en betrokkenen geïnterviewd.

Begin maart heeft de PvdA-fractie bij monde van Martin Ponte vragen aan het college van B&W gesteld en aandacht gevraagd voor de op handen zijnde operatie van Ziggo, waarbij het in Capelle alleen al gaat om zo’n 4000 analoge aansluitingen. Volgens de PvdA is de kans aanwezig dat vooral ouderen die in armoede en/of eenzaamheid leven, de dupe kunnen worden. Afsluiting van mogelijk één van de weinige contacten met de buitenwereld zou voor deze groep kunnen dreigen. Reden volgens de PvdA, dat preventieve actie gewenst is om de doelgroep op te sporen. Monica Asselé, lid van de fractiegroep en het PvdA Ombudsteam, zal het woord voeren in de reportage van de NOS, waarbij zij ook haar eigen ervaringen zal inbrengen en tevens aanbevelingen doet.

Hoewel de inzet van Ziggo bij de overgangsoperatie door de Capelse PvdA als positief wordt gewaardeerd, blijft het risico aanwezig dat een specifieke doelgroep niet bereikt wordt. “Reden genoeg om dus bijzonder alert te blijven want we praten hier wel over één van de meest kwetsbare groepen uit de Capelse samenleving”, aldus Monica Asselé.

Laat een reactie achter