Het Alzheimercafé Capelle en Krimpen organiseert op maandag 5 februari vanaf 19.30 uur een bijeenkomst in verpleeghuis Rijckehove. Op deze avond zal Ella Vervoort, casemanager dementie van Vierstroom, gastspreker zijn. 

Dineke Schaaphok is coördinator mantelzorg & respijtzorg bij Welzijn Capelle en licht het onderwerp toe: “Vergeetachtigheid verstoort het dagelijkse leven niet, maar ouderen of hun familieleden kunnen zich er wel zorgen over maken. Wanneer spreken we van vergeetachtigheid en wanneer van dementie? Hoe merken partner, familieleden en vrijwilligers dat er iets verandert? Hoe gaan zij om met deze verandering? Wanneer de zorg toeneemt wordt er ineens gesproken over mantelzorg? Waar kan je dan terecht met je vragen?”

De bijeenkomst is bedoeld voor mensen met dementie, partners, familieleden, hulpverleners en andere belangstellenden. De diagnose dementie heeft een grote impact op het leven van betrokkene en de naasten. Wat moet je doen als de vergeetachtigheid een probleem is? Hoe kom je erachter of er sprake is van dementie? Deze en andere vragen komen aan de orde.  De verhalen en ervaringen van de aanwezigen staan daarbij centraal.

Iedere eerste maandag van de maand organiseert het Alzheimercafé een bijeenkomst in Capelle aan den IJssel.

Laat een reactie achter