mainImage

Coronamaatregelen Welzijn Capelle

19 maart 2020, 16:09 uur
Algemeen

Het welzijn van alle Capellenaren gaat Welzijn Capelle aan het hart. Al moesten we onze locaties sluiten vanwege de corona-uitbraak, we proberen kwetsbare Capellenaren zoveel mogelijk te blijven ondersteunen. Hierbij houden we rekening met de beperkingen van de coronamaatregelen.

Telefonisch bereikbaar
Welzijn Capelle blijft telefonisch bereikbaar voor alle vragen om hulp en ondersteuning van Capellenaren. Bel 010 - 707 49 00 (werkdagen van 9.00 - 16.00 uur) of mail naar [email protected], ook voor een luisterend oor. Bel ook als u zich zorgen maakt om iemand in uw nabijheid: dan kunnen wij met u meedenken en zoeken naar oplossingen.

Voorzieningen gesloten tot en met 5 april
Alle Huizen van de Wijk, de KinderLabs in Schollevaar en Middelwatering, de wijkwinkels (inclusief Schollevaar), de jongerenvoorzieningen en CAPSLOC zijn tot en met 5 april gesloten. Alle activiteiten die hier in deze periode gepland waren, zijn geannuleerd.

Geen huisbezoeken
Tot en met 5 april leggen de medewerkers van Welzijn Capelle (zoals maatschappelijk werkers, buurtcoaches, cliëntondersteuners en mantelzorgondersteuners) geen huisbezoeken af. Ze zijn wel telefonisch beschikbaar voor hun cliënten. Bij spoed- of noodsituaties wordt per keer bekeken welke vorm van contact of ondersteuning nodig en mogelijk is.

Intensievere samenwerking Voedselbank Capelle; uitbreiding boodschappendienst
Welzijn Capelle en de Voedselbank intensiveren hun samenwerking de komende twee maanden. Daardoor hebben kwetsbare Capellenaren voldoende eten en andere noodzakelijke spullen in huis, ook voor hun huisdieren. Mensen die niet zelf boodschappen kunnen doen en niemand hebben die dit voor ze doet, kunnen bellen naar bovenstaand telefoonnummer voor hulp. De Voedselbank stelt dan met Welzijn Capelle een pakket samen en bezorgt dat op de vrijdagen. Mocht het nodig blijken, dan is deze dienstverlening ook op andere dagen mogelijk.

Deze maatregelen gelden tot ten minste 6 april 2020. Houd www.welzijncapelle.nu/corona-nieuws in de gaten voor eventuele wijzigingen.


Foto: Stockfoto