mainImage

Baudet: ‘Nu einde aan die klimaatketterij’

21 maart 2019, 01:13 uur
Algemeen

Thierry Baudet van het Forum voor Democratie heeft in de roes van de overwinning aan het begin van de nacht ongenaakbaar en weloverwogen uitgehaald naar ‘’de oude politiek’’, of te wel naar ‘’het kartel’ en verder naar ‘’de transitiegekkigheid en de klimaatketterij.’’

De stupiditeit van ‘’onbenul Mark Rutte is afgestraft’’, vond hij, nu zijn partij in één klap bijna de grootste partij van het land is geworden.

‘’Dat is net op tijd om de bedreigde beschaving in Nederland te redden’’, zei hij in een buitengewoon lange overwinningsspeech, die door hem zo vaak bekritiseerde ‘’staatsomroep NOS’’ op een goed moment werd afgebroken om de uitslag van Amsterdam kenbaar te maken, waar GroenLinks triomfeerde. Waarschijnlijk krijgt dat nog een staartje.

‘’Deze overwinning was hard nodig om het land weer van ons te maken en een eind te maken aan het tijdperk van morele, politieke en culturele capitulatie'', aldus Baudet, die zijn overwinningsspeech duidelijk op de plank had liggen. 

Dr. Marina Meeuwisse

Terwijl de achterban van het Forum van Democratie in Zeist verder feest vierde, de verliezende partijen allerlei verzachtende omstandigheden aanvoerden om de nederlaag toch als een overwinning voor de camera te brengen, er verder opvallend weinig aandacht was voor partijen als 50Plus en de Partij voor de Dieren, terwijl D66 en CDA na hun dankwoorden aan de vrijwilligers al ver voor middernacht met de staart tussen hun benen naar huis waren, ergerde in Rotterdam dr. Marina Meeuwisse (Hogeschool Rotterdam) zich geel en groen aan de opkomst en overwinningstheater van Baudet en twitterde zich een avond lang blauwe vingers, totdat ze haar boosheid liet escaleren en schreef: ‘’Heeft Baudet al een speciale groet bedacht, waarmee hij en zijn genossen elkaar groeten?’’