Van de bravoure waarmee Dick Advocaat een maand geleden instapte bij Sparta, is niet zoveel meer over. De zeventigjarige Hagenaar verloor vrijdag ook zijn derde competitiewedstrijd met de Rotterdamse club, dit keer bij sc Heerenveen (2-1). ,,De ploeg gaat tot het gaatje, ze werken zich allemaal kapot. Maar we moeten afwachten of dat genoeg is”, zei Advocaat, die niet eerder bij een club begon met drie verliesbeurten.

Bij zijn aanstelling riep de oud-bondscoach van Oranje nog dat Sparta zich zeker zou handhaven in de eredivisie. Een paar weken en drie nederlagen later staat de Kasteelclub onderaan. ”Van de drie wedstrijden die we hebben gespeeld, was dit onze minste.” Sparta kwam in Friesland nog wel op voorsprong, maar gaf die al snel weer uit handen. ,,Onbegrijpelijk”, mopperde Advocaat ”We weten dat we moeilijk kansen creëren en goals maken. Als je voor staat, blijf je dus gewoon achterin hangen. Het is voor mij een raadsel waarom er ineens zoveel mensen voor de bal stonden.”

Advocaat hoopt voor het sluiten van de transfermarkt op extra versterking. ”Maar ik ben ook blij als het woensdag is en alles bekend is. Dan weten we wat we hebben en wat we moeten doen.”

Laat een reactie achter