Vier jaar geleden zei burgemeester Aboutaleb tegen zijn nieuwe wethouders dat hij eind 2017 met de stad ‘op vlieghoogte’ wilde zijn en los van het feit dat hij gisteren bij de presentie van de coalitiecijfers zei blij te zijn dat die hoogte bereikt is met een groenere en veiliger stad was hij ook vooral ingenomen met de gemeten stijging van het vertrouwen van de gemiddelde Rotterdammer in de overheid. In vergelijking met de cijfers van twee jaar geleden was dat op vier gemonitorde onderdelen behoorlijk omhoog gegaan. In relatie tot het vertrouwen naar gemeentebestuur zelfs met acht procent (van 52 naar 60%).

Op de vraag of de gemeente zorgt dat iedereen in de stad meedoet (in feite de vraag: gaat het goed met de integratie) was er in de antwoorden van de 30.000 ondervraagde Rotterdammers ook een positieve ontwikkeling geconstateerd (van 46 naar 49%) en ook de gemeentelijke ondersteuning bij berwonersinitiatieven was in goede aarde gevallen met een upgrading van twee procent (van 44 naar 46).

De tevredenheid van de Rotterdammers over hun buurt (van 78 naar 79%, de kwaliteit van hun leven (stabiel 80%) en hun woonsituatie (van 71 naar 72%) is dus op niveau gebleven. De enige grotere positieve uitzondering heeft te maken met het gevoel in de toekomst van Rotterdam. Heeft men daar vertrouwen in? Ja zei 74%. Een stijging ten opzichte van 2016 met zeven procent.

Laat een reactie achter