Capels Dagblad | Winkels zetten meer om
mainImage

Winkels zetten meer om

Afbeelding is niet meer beschikbaar
14 juni 2019, 09:34 uur
Winkelen

De detailhandel heeft in april meer omgezet dan een jaar eerder. Zowel de foodsector als de non-foodsector wist hogere opbrengsten in de boeken te zetten. Ook online nam de omzet toe.

In april werd in totaal 2,3 procent meer omgezet dan een jaar terug. Ook het verkoopvolume was 2,3 procent hoger. In de non-foodsector realiseerden winkels in meubels en woninginrichting, winkels in consumentenelektronica en witgoed en de winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren de grootste omzetstijging. Ook de omzet van de drogisterijen was hoger.

De winkels in recreatie-artikelen, winkels in kleding en winkels in schoenen en lederwaren zagen de omzet juist dalen aldus het statistiekbureau. In totaal dikte de omzet in de non-foodsector met 1,6 procent aan.

De winkels in voedings- en genotmiddelen zagen een groei van de opbrengsten met 0,2 procent op jaarbasis. De omzetgroei van de supermarkten was bijna 1 procent, maar de omzet van de speciaalzaken kromp met ruim 3 procent. De online omzet was in april bijna 16 procent hoger dan een jaar terug, zo constateerde het CBS.


Door: ANP | Foto: Digitaal Dagblad