Capels Dagblad | Raadsleden op de bres voor nachtdancetempel
mainImage

Raadsleden op de bres voor nachtdancetempel

De Ferro-locatie in het Merwe-Vierhavensgebied
18 februari 2019, 23:21 uur
Uitgaan

De coalitieraadsleden Elene Walgenbach (D66), Co Engberts en Dennis Tak (PvdA), Jimmy Smet (GroenLinks) en Pascal Lansink (VVD), en oppositieraadslid Taylan Cicek (SP)  zullen zo goed als zeker besluiten om hun lange schriftelijke brief aan de wethouders Kasmi en Kurvers met het verzoek tot opheldering over de kwestie van nachttempel De Maatschappij voor Volksgeluk in te trekken en donderdag met de gemeenteraad in debat te gaan.

Nu er woensdag een demonstratie voor het stadhuis is aangekondigd waaruit – aldus PvdA-fractieleider Co Engberts – ‘’blijkt dat de jeugd in Rotterdam grote behoefte heeft aan een nachtdancing’’, zou het gekkenwerk zijn als de raadsleden zouden volstaan met hun brief, waarop de beantwoording meestentijds enige tijd in beslag neemt. Die tijd is er niet, want ‘’we hebben van onze kant juist behoefte om zo snel mogelijk te weten wie er nu gelijk heeft in de kwestie’’, aldus Engberts, ‘’of de ondernemers die zeggen dat ze hun businesscase op orde hebben of de woordvoerder van wethouder Kurvers die zegt dat dit niet het geval is. Het is een welles-nietes-situatie en het is goed als we daar met de grootst mogelijke spoed helderheid in krijgen.’’

De Maatschappij voor Volksgeluk (MAVV) op de Ferro-locatie in het Merwe-Vierhavensgebied had in Rotterdam een paradijselijke plek moeten worden. Niet alleen voor danceliefhebbers maar voor ook voor een breder publiek. De initiatiefnemers besloten om die reden hun BAR in het Schiekadeblok te sluiten om al hun energie en geld te steken in het realiseren van MAVV, maar dat plan mondt nu dus uit in een tragedie: de Gemeente Rotterdam heeft eenzijdig de stekker uit de ontwikkeling van het oude Ferro-terrein in het Merwe-Vierhaven gebied getrokken.
Volgens de zes raadsleden kregen BAR en haar partners dit nota bene per mail te horen van de Dienst Stedelijke Ontwikkeling.

‘’Dit besluit viel voor alle betrokkenen dan ook rauw op hun dak. De verslagenheid bij al de betrokkenen is groot’’, aldus de raadsleden. “Wij zijn niet tevreden hoe er in dit geval is omgegaan met de mensen die met groot risico, door veel eigen geld te investeren en bovenal anderhalf jaar lang fulltime hebben gewerkt aan dit project iets proberen te maken van de stad waar zij van houden.’’

 


Foto: Gemeente Rotterdam