Capels Dagblad | Pop meets Classic in World Forum
mainImage

Pop meets Classic in World Forum

24 mei 2019, 11:27 uur
Uitgaan

'The Pink Floyd Sound' , 'The Hague Youth Symphony Orchestra' en 'Popkoor Prestige Pro'  geven op zaterdag 15 juni ' een uniek Symphonic Tribute Concert in het Haagse World Forum. Een deel van de opbrengst gaat naar War Child.

Organisator van het evenement is Eric Drabbe. "Net als bij het Symphonic Tribute Concert in 2016, gaat een substantieel deel van de opbrengst, vóór aftrek van de kosten, naar War Child", vertelt hij. In 2016 heeft dit ruim 6.000 euro opgeleverd.

De band, The Pink Floyd Sound, wordt dit keer ondersteund door een fantastisch orkest, bestaande uit circa 80 enthousiaste jonge muzikanten onder leiding van dirigent Marcel Geraeds. Een wens van velen gaat in vervulling met de integrale en originele uitvoering van 'Atom Heart Mother' (Suite), compleet met koor en orkest. Ook de populairste songs van Pink Floyd ontbreken niet. Drabbe: "Uiteraard wordt het concert uitgevoerd met subliem geluid en een overweldigende licht- laser- en videoshow. De magische samensmelting van al deze elementen is wat de muziek van Floyd mede zo aangrijpend maakt. Het belooft een memorabel optreden te worden."

The Hague Youth Symphony Orchestra, ook bekend als Hofstads Jeugdorkest, is in 1923 in Den Haag opgericht en daarmee het oudste jeugdorkest ter wereld. Hoogtepunten in de afgelopen jaren waren onder andere tournees naar Suriname, Sicilië en China. The Pink Floyd Sound is een gepassioneerde groep van muzikanten die slechts één doel voor ogen heeft: het benaderen van de sound & feel zoals de beroemde band die ooit ten gehore bracht. Met spectaculaire shows in binnen- en buitenland, een DVD én gastoptredens staat de band inmiddels internationaal bekend als één van de meest authentieke Pink Floyd Tributebands. The Pink Floyd Sound laat niet alleen het bekende latere werk van Roger Waters, David Gilmour, Richard Wright en Nick Mason weergalmen op het podium, maar gaat ook terug naar de begindagen van Pink Floyd. De adembenemende solo's, sferische orgeltonen en psychedelische effecten, het zit er allemaal in. De magische licht- en videoshow maken dit audiovisuele spektakel compleet. De setlist is uniek! Ook het Popkoor Prestige Pro klinkt spetterend en professioneel en staat voor kwaliteit. Dit koor bestaat uit ruim 20 getalenteerde en speciaal geselecteerde zangers en zangeressen uit heel Nederland. Vóór aanvang van het concert en in de pauze is in de foyer een uitgebreide expositie te zien over Pink Floyd via de Pink Floyd fanclub Nederland.

Sponsor World Forum Den Haag bestaat dit jaar 50 jaar en verbindt zich graag aan een organisatie als War Child. Het World Forum is tevens businnesspartner van War Child. Kaarten zijn verkrijgbaar via: www. Ticketmaster.nl meer info over het evenement via www. Symphonictribute.nl


Foto: Martin Reitsma