Capels Dagblad | Middeleeuws spektakel in het Schollebos

Middeleeuws spektakel in het Schollebos

mainImage

Het is bijna weer zover. De dertiende editie van de Dag van het Park staat voor de deur. Op zaterdag 25 en zondag 26 mei is het Schollebos het toneel van 15e-eeuws spektakel tijdens hét familie-event van het jaar. Waan je in de wereld van stoere ridders en hun jonkvrouwen. Je wordt vermaakt met veldslagen, muziek en show. Op 25 mei is het evenement van 16.00 tot 22.00 uur en 26 mei van 12.00 tot 17.00 uur. De entree is gratis. Ridders strijden met of zonder paard om de hand van de mooiste jonkvrouwen. Ambachtslieden en andere figuren uit de middeleeuwen nemen je mee terug naar deze bijzondere tijd.

Vanaf het begin van zaterdag wordt je getrakteerd op diverse shows. Kijk bij de wapendemonstraties, de fantastische nagespeelde veldslagen en luister naar middeleeuwse muziek. Alles uiteraard onder het genot van een hapje of drankje, verkrijgbaar bij het horecaplein. Rond 21:00 uur sluiten we de avond af met een spectaculaire vuurshow.

Na een fantastische zaterdagavond komt het 15e-eeuwse leven in het Schollebos weer langzaam op gang. De zondag staat in het teken van show, spektakel, muziek en acrobatiek. Ook is er een braderie met onder meer kunst en oude Hollandse ambachten. Op het horecaplein kan je genieten van een hapje en drankje. Kinderen kunnen in de draaimolen, bungeejumpen en zich laten zich schminken. Bij het toernooiveld staat een tribune voor bezoekers die moeilijk ter been zijn.