Capels Dagblad | Eerste Nederlandse mossel in Rotterdam
mainImage

Eerste Nederlandse mossel in Rotterdam

26 juni 2019, 09:52 uur
Uitgaan

Het Rotterdamse restaurant Kaat Mossel heeft de eer de allereerste mosselen van het seizoen te presenteren. In nauwe samenwerking met Aqua Mossel, de grootste mosselkweker en verwerker van Noordwest-Europa, en Komans Vishandel uit Moerdijk wordt dit moment groots gevierd met een groots mosselfeest dat woensdag plaatsvindt. Om 12.00 uur neemt Ron Hirt de mosselen in ontvangst.

De levering van de eerste baaltjes bij Kaat Mossel is het startsein van het mosselseizoen voor heel Nederland. Ruim twintig netjes van zo'n twintig kilo per stuk worden woensdag met een Zeeuwse kotter aan wal gebracht. Nadat de mosselen in ontvangst zijn genomen door Kaat Mossels eigenaar Ron Hirt om 13:00 uur, gaan de koks meteen aan de slag. Vanaf het middaguur worden de mosselen zowel binnen in het restaurant, als buiten op het terras bereid en geserveerd.

Ron Hirt: "We zijn enorm trots om als eerste restaurant het mosselseizoen voor heel Nederland te mogen openen. We zijn van oudsher een mosselrestaurant, vernoemd naar Kaat Mossel: de Rotterdamse keur- en beschermvrouw van de mosselen. Op deze bijzondere dag komt alles waar wij voor staan mooi samen."


Foto: Vincent van Dordrecht