Capels Dagblad | Concert at The Park steunt lokale doelen
mainImage

Concert at The Park steunt lokale doelen

6 maart 2019, 10:25 uur
Uitgaan

De line-up is geweldig en dat geldt ook voor de goede doelen die met het bijwonen van het Concert at the Park op 16 maart aanstaande worden gesteund. De goede doelen die de Ronde Tafel Berkel en Rodenrijs dit jaar heeft uitgekozen zijn de Mattheusschool, de drie jeugdfestivals in Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek en Bleiswijk, Sailing Kids en vrijwilligers van de verenigingen die zich als vrijwilliger aanmelden via [email protected]

In een grote tent op het evenemententerrein in het Annie M.G. Schmidtpark kunnen 5000 gasten (vanaf 18 jaar) genieten van optredens van Jan Smit, Glennis Grace, Coen en Sander (Radio 538), Django Wagner, Het Feestteam en dj Maurice. De kaartverkoop is in volle gang.

De Ronde Tafel Berkel en Rodenrijs bestaat gemiddeld uit 20 leden: mannen tussen de 25 en 40 jaar. Veertigjarigen moeten ‘de tafel’ verlaten. De Ronde Tafel 136 maakt deel uit van de Nederlandse Tafelronde en van de International Round Table.

Goede doelen
De Ronde Tafel Berkel en Rodenrijs steunt meerdere maatschappelijke doelen door middel van de persoonlijke inzet van de leden en door inzameling van geld. Maar er worden jaarlijks ook een of meerdere festiviteiten om geld in te zamelen georganiseerd. Dit jaar voor de tweede keer het Concert at the Park in het Annie M.G. Schmidtpark. Een groot aantal inwoners van Lansingerland draagt de gekozen goede doelen een warm hart toe. Reden te meer om aanwezig te zijn bij het Concert at the Park.

Mattheusschool
De St. Mattheusschool is een SO (speciaal onderwijs) school voor zeer moeilijk lerende kinderen in de leeftijd van 4-12 jaar, allemaal kinderen met een verstandelijke beperking. De school telt in totaal twaalf groepen waarvan vier groepen voor kinderen die ook autisme hebben. Er is een groot aantal kinderen dat uit Lansingerland afkomstig is. Deze school kan de bijdrage voor diverse projecten binnen de school gebruiken.

Jeugdfestivals
De jeugdfestivals van de dorpskernen zetten zich in voor de jeugd. Vele honderden kinderen nemen deel aan de jeugdfestivals die elk jaar in de zomervakantie worden gehouden. Alle festivals willen voor de kinderen en de vrijwilligers een jaarfeest organiseren (twee hebben een jubileum te vieren dit jaar) waarvoor geen middelen beschikbaar zijn, aangezien alles aan de kinderen wordt besteed. De vele vrijwilligers werken altijd onbetaald mee aan de jeugdfestivals.

Vrijwilligers verenigingen
Alle verenigingen kunnen zich aanmelden om als vrijwilliger deel te nemen aan Concert at the Park. Er zijn diverse werkzaamheden waar vrijwilligers voor kunnen worden ingezet. Iedere vrijwilliger zal een bijdrage opleveren voor de club. Opgeven kan nog via [email protected] Er zal snel een draaiboek volgen met de exacte taken en verdere informatie.

Sailing Kids
De Stichting Sailing Kids biedt ernstig en/of chronisch zieke kinderen en jong volwassenen samen met hun familieleden of vrienden de mogelijkheid een geheel verzorgde vakantie te vieren aan boord van een groot zeilschip. De aanwezige professionele vrijwilligers nemen hen zoveel mogelijk zorg uit handen. De ontmoeting met lotgenoten en het delen van lief en leed blijkt bovendien voor zowel de gasten als de bemanning van grote waarde te zijn. Kijk voor meer info op: www.sailingkids.info.

Kaartverkoop
De kaartverkoop loopt via deze website.


Foto: Concert at the Park