Capels Dagblad | Zeker zeventien duels op zondagavond in Eredivisie
mainImage

Zeker zeventien duels op zondagavond in Eredivisie

14 juli 2021, 16:32 uur
Sport

Komend seizoen zullen zeker zeventien duels in de Eredivisie op een zondagavond worden gespeeld, met een aftrap om 20.00 uur. Dat hebben de clubs uit de Eredivisie CV besloten en de KNVB zal daarmee in het speelschema rekening houden.

Na de loting van de groepsfase van de drie Europese toernooien worden de zondagavondwedstrijden voor het najaar vastgesteld. Daarbij is de goedkeuring nog nodig van de burgemeester van de betreffende speelstad. In december zullen de zondagavondduels voor het voorjaar worden geprogrammeerd.

"Elke club speelt gedurende het seizoen zoveel mogelijk niet meer dan één thuiswedstrijd op zondag op dit tijdstip", licht de KNVB toe. "De uitwedstrijden worden eveneens verspreid onder de clubs. De wedstrijden op dit tijdstip die door de Europees spelende clubs worden aangevraagd, worden afgetrokken van deze zeventien. Het kan dus zijn dat uiteindelijk niet elke club een keer op zondagavond speelt."

De clubs die uitkomen in de Europees verband, inclusief de kwalificatieduels, kunnen bij de KNVB een verzoek indienen om een duel in het weekeinde te verschuiven in verband met de voorbereidingstijd of uitrustperiode. Hiervoor is een aantal deadlines opgesteld: 19 juli, 2 augustus, 30 augustus, 14 december, 25 februari en 18 maart.

"Verzoeken die op tijd binnenkomen en in lijn zijn met de afspraken van de veranderagenda, worden bij akkoord van de lokale autoriteiten altijd doorgevoerd", laat de KNVB weten. "Komt het verzoek na de deadline binnen, dan is de medewerking van de andere betrokken partijen vereist. Daarbij bestaat er de verplichting om alle tijdslots van ESPN in te vullen, waardoor het wijzigen van één wedstrijd meestal ook leidt tot het verschuiven van een tweede wedstrijd. Mochten meerdere Europees uitkomende clubs hetzelfde verzoek indienen, dan krijgt het team dat de meeste vlieguren moet maken voor de Europese wedstrijd de voorkeur."


Door: ANP | Foto: ANP