mainImage

Vitesse-vak in NEC-stadion stort in; geen gewonden

17 oktober 2021, 17:45 uur
Sport, IJsselmondeNieuws

Een groep supporters van Vitesse beleefde zondag na de zege bij streekgenoot NEC (0-1) wat angstige momenten. Op het moment dat ze op en neer aan het springen waren in hun vak, stortte het onderste deel van de tribune voor een deel in. De spelers van Vitesse stonden op dat moment voor het uitvak te springen en zagen het gebeuren.

Het vak is daarna ontruimd. Het lijkt er op basis van beelden op dat mensen geen zware verwondingen hebben opgelopen bij het naar beneden vallen, maar de clubs en autoriteiten hebben er nog geen officiële mededelingen over gedaan. Het ging om het onderste deel van de tribune (een rij of zes, zeven) voor uitsupporters. Bovenin bleef de tribune wel intact.

Een van de Vitesse-supporters die in het uitvak aanwezig was, zegt tegen Omroep Gelderland dat alle fans het uitvak zelf konden verlaten. "Iedereen zit nu weer in de bus, gelukkig zonder verwondingen. Maar het was wel schrikken", aldus supporter Danny. "De sfeer is er niet minder om. Iedereen zit weer veilig op de terugweg naar huis. We hebben gewonnen en dat is het belangrijkste."


Door: ANP | Foto: ANP