Capels Dagblad | Van Dijk boos op Engelse journalist; niet tegen Van Gaal
mainImage

Van Dijk boos op Engelse journalist; niet tegen Van Gaal

Aanvoerder Virgil van Dijk.
18 juli 2021, 12:50 uur
Sport, IJsselmondeNieuws

Aanvoerder Virgil van Dijk van het Nederlands elftal heeft hard uitgehaald naar een journalist van de Engelse krant Daily Mirror. "Dit verhaal is volledig onjuist", laat de verdediger van Liverpool op Twitter boos weten. "Het is nog nooit zo belangrijk geweest voor journalisten om de waarheid te vertellen en geen dingen zomaar te verzinnen. Ga je schamen."

De betreffende verslaggever had in zijn artikel gesuggereerd dat Van Dijk, samen met enkele andere internationals, in 'opstand' was gekomen tegen de beoogde aanstelling van Louis van Gaal als bondscoach van Oranje. Volgens de kop van het verhaal zou Van Dijk zelfs de leider zijn van de oppositie tegen Van Gaal, die mogelijk op korte termijn door de KNVB wordt gepresenteerd als de opvolger van de opgestapte Frank de Boer.

De spelersraad van Oranje heeft in een eerder stadium aangegeven een voorkeur te hebben voor Henk Ten Cate, maar die heeft onlangs laten weten niet beschikbaar voor de functie van bondscoach te zijn omdat hij vindt dat de KNVB bij een vorige sollicitatieronde karaktermoord op hem heeft geopleegd. ''De KNVB mag alleen bellen om excuses aan te bieden'', zei Ten Cate eerder.


Door: ANP