Capels Dagblad | 'Tommie Beugelsdijk is mijn leraar Nederlands'
mainImage

'Tommie Beugelsdijk is mijn leraar Nederlands'

12 januari 2021, 18:19 uur
Sport

Maduka Okoye begon als tweede doelman aan zijn avontuur bij Sparta, maar heeft Benjamin van Leer verdrongen onder de lat. De 21-jarige Duitser met de Nigeriaanse voetbalnationaliteit ontwikkelt zich ook buiten de lijnen, vertelt hij aan Sparta TV.

Okoye is pas een half seizoen in Nederland, maar probeert interviews in het Nederlands te geven. "Of het lastig is? Ja, wel een beetje. Nederlands is een mix van Engels en Duits. Ik kan nu een beetje goed Nederlands praten", aldus de doelman, die wordt geholpen door zijn teamgenoten.

"Met mijn meeste teamgenoten praat ik Engels, maar ik probeer met sommigen ook Nederlands te spreken. Tommie Beugelsdijk is mijn leraar Nederlands in de kleedkamer."

Sinds Okoye onder de lat staat, is Sparta opgeklommen van de laatste plek naar het linker rijtje. De doelman is dan ook tevreden over het seizoen tot dusver. "Het gaat heel goed met ons. We spelen goede wedstrijden en pakken belangrijke punten", vertelt hij, in aanloop naar het bezoek aan Fortuna Sittard van woensdagavond. "Ik verwacht een moeilijke wedstrijd, maar wij hebben de kwaliteit om Fortuna te pakken."


Foto: Sparta