Capels Dagblad | Sparta voorlopig tot juni 2022 nog op kunstgras
mainImage

Sparta voorlopig tot juni 2022 nog op kunstgras

13 januari 2021, 17:16 uur
Sport

Sparta blijft voorlopig nog op kunstgras spelen. Het bestuur vindt het onverantwoord om op korte termijn over te stappen op natuurgras. Dit laat voorzitter Leo Ruijs weten in de nieuwjaarsboodschap op de website van de club.

De Kasteelclub denkt dat een overstap naar natuurgras op korte termijn ten koste gaat van de sportieve prestaties en de financiële belangen. ''Dat wij weer op gras willen gaan spelen is een gegeven, maar wij hebben ons wel moeten buigen over de vraag wanneer dat haalbaar en verantwoord is. Wij hebben de invloed op sportieve prestaties en daarmee direct ook de financiële belangen zwaar laten wegen. Een tijdelijke huisvesting als trainingsaccommodatie is steeds een optie geweest om reeds in het seizoen 2021/2022 weer op gras te kunnen gaan spelen in het stadion, maar wij zijn tot de conclusie gekomen dat we nooit een topsportomgeving kunnen realiseren met ongewenste invloeden op de sportieve prestaties van ons eerste elftal", aldus Ruijs.

Sparta wil nu eerst het sportcomplex op Nieuw-Terbregge verbouwen. Die verbouwing kan plaatsvinden in de periode tot juni 2022, maar de Kasteelclub houdt rekening met een eventuele vertraging als gevolg van COVID-19.

Volgens Ruijs is het veel belangrijker om de toeschouwerscapaciteit op Het Kasteel uit te breiden met meer businessunits. Op die manier wil Sparta het verdienpotentieel van het stadion vergroten om een hoger spelersbudget te realiseren.

De functie van Directeur Betaald Voetbal verdwijnt. Henk van Stee is sinds 1 januari 2021 technisch directeur van Sparta. Hij wordt eindverantwoordelijk voor het betaalde voetbal, van Sparta 1, Jong Sparta, Sparta O18 tot de gehele jeugdopleiding.

Sparta moet nog wel op zoek naar een opvolger van de vorig jaar overleden Pim Verbeek als niet-uitvoerend bestuurslid Technische Zaken. Deze zal als klankbord voor het voltallige bestuur moeten fungeren en ook om Van Stee te controleren.