Capels Dagblad | Sparta onveranderd op Kasteel tegen RKC
mainImage

Sparta onveranderd op Kasteel tegen RKC

Bart Vrfiends
1 maart 2019, 11:06 uur
Sport

Hoewel Henk Fraser vanavond op Het Kasteel tegen RKC Waalwijk weer kan beschikken over Bart Vriends, is de vraag of Sparta's trainer hem opstelt. Waarschijnlijk begint de verdediger op de bank.

Nooit een winnend elftal wijzigen, zal ook het motto van Sparta 's trainer zijn. Dat betekent dat ook Royston Drenthe weer op de bank zal moeten plaats nemen. Niet zo vreemd, want een spits die vier keer scoort, ga je niet vervangen. Halil Dervisoglu liet tegen GA Eagles zien wat hij in zijn mars heeft. Een technisch vaardige, snelle en scorende spits, die zijn waarde zeker nog vaker gaat bewijzen.

RKC, dat de negende plaats bezet in de Keuken Kampioen Divisie, nam in de winterstop Stijn Spierings over van Sparta en met de middenvelder won RKC de eerste vijf wedstrijden. In de laatste twee duels werd evenwel (Almere City en FC Volendam) niet gezegevierd. Sparta’s reeks in de tweede seizoenshelft is omgekeerd: nadat de eerste vijf wedstrijden niet eindigden in een zege, pakte het de laatste twee speelronden beide malen de volle buit.

Sparta won eerder dit seizoen met 0-1 in Waalwijk, door een vroege goal van Mohamed Rayhi. De zege was die avond allerminst verdiend te noemen. Dankzij doelman Roy Kortsmit bleef Sparta op de been. Is Bart Vriends tegen RKC terug bij de wedstrijdselectie, Bradley Martis en Janne Saksela ontbreken nog steeds met blessures. Zijn vervanger Fankaty Dabo verving hem goed tegen GA Eagles.

Vermoedelijke opstelling: Kortsmit, Dabo, Abels, Auassar, Faye; Harroui, D. Duarte, L. Duarte, Rayhi; Veldwijk, Dervisoglu.


Foto: Orange Pictures