Capels Dagblad | Sparta: bescheiden zege op VOC

Sparta: bescheiden zege op VOC

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Als Sparta beslag had willen leggen op de John Kerstholt-bokaal dan had de eindstand hoger moeten uitvallen dan de 1-3 op hoofdklasser VOC. Om deze te winnen moest Sparta het resultaat van vorig seizoen (1-10) verbeteren, maar daar kwam de eredivisionist bij lange na niet aan in de bijna traditionele oefenwedstrijd, waaraan de naam van de trouwe supporter John Kerstholt, van zowel Sparta als VOC, is verbonden..

Sparta kreeg in de eerste helft via Rayhi en Abels weliswaar een aantal opgelegde kansen, maar tot scoren kwam de ploeg niet. Pas in de 56e minuut vond Bryan Smeets de 0-1 uit een strafschop, nadat hij eerder een goede kans over had geschoten. Vervolgens zorgde Halil Dervisoglu na een fraaie actie voor de 0-2. Laros Duarte leek zeven minuten voor tijd de eindstand 0-3 op het scorebord te hebben gebracht, maar een minuut later kon VOC toch nog tegenscoren 1-3.

Opstelling Sparta eerste helft: Coremans, Abels, Wuytens, Mattheij, Özbozkurt; Rigo, Auassar, James; D. Duarte, Ache, Rayhi.
Opstelling Sparta tweede helft: Fabrie, Fonseca, Vriends, Aberkane, Faye; Harroui, Smeets, L. Duarte; Tavsan, Dervisoglu, Van Hoeven.

 

 


Foto: Digitaal Dagblad