Capels Dagblad | Sparta bekijkt Telstar-spits Reda Kharchouch

Sparta bekijkt Telstar-spits Reda Kharchouch

mainImage
Henk van Stee (links) en Reda Kharchouch (wit shirt) in duel met Fischer (Excelsior)

Henk van Stee, Sparta's directeur voetbalzaken, zat vrijdagavond op de tribune bij Excelsior om Telstar-spits Reda Kharchouch te bekijken. Het is geen geheim dat de 25-jarige spits op het lijstje van de Kasteelclub staat.

"Ik weet dat er interesse is,'' zegt de spits. ''Misschien had ik mezelf wel in in the picture gespeeld als ik er twee of drie had gemaakt. Sparta lijkt me wel wat. Het is een eredivisieploeg. Het zou een mooie stap zijn.''

Henk van Stee zal op Woudestein ongetwijfeld ook hebben gesproken over de tussentijdse komst van Jeffry Fortes over wie Sparta en Excelsior al enige tijd twisten. Sparta zou niet willen betalen wat Excelsior verlangt voor het aflopende contract van de verdediger/middenvelder. Excelsior wil hem bovendien pas verkopen als een vervanger voor hem is gevonden. Tot die tijd zit Sparta in de wachtkamer. Zelf heeft Fortes zijn voorkeur uitgesproken voor Sparta, dat ook het contract van doelman Ariel Harush wil verlengen.

Sparta wacht zondag (14.30 uur) het eerste officiële duel van 2020. In de Johan Cruijff ArenA nemen de Kasteelheren het op tegen koploper Ajax. De laatste wedstrijden voor de winterstop sloten beide ploegen goed af. Ajax won thuis van ADO Den Haag met 6-1, Sparta versloeg op Het Kasteel de nummer twee AZ met 3-0.

In de winterstop zijn beide ploegen actief geweest op de transfermarkt. Ajax haalde Ryan Babel terug naar Amsterdam. Sparta haalde met Mica Pinto en Patrick Joosten de gewenste versterkingen binnen.
Eerder dit seizoen stonden Sparta en Ajax al tegenover elkaar op Het Kasteel. Na een sterk begin van Sparta bleek Ajax in dat duel toch een maatje te groot: 1-4.

Sparta moet het stellen zonder Bryan Smeets, die kampt met een hamstringblessure. Ook nieuwkomer Mica Pinto lijkt nog niet voldoende wedstrijdfit om in Amsterdam in de basis te starten, waar trainer Henk Fraser zonder al te hoge verwachtingen zal starten.

Zijn formatie zal weinig afwijken van die in de oefenwedstrijd in Spanje tegen Waasland-Beveren (2-2). Derhalve met de van FC Utrecht overgekomen Patrick Joosten als linkerpits.
Vermoedelijke opstelling: Harush, Abels, Vriends, Mattheij, Faye; Harroui, Rigo, Auassar, Rayhi; Ache, Joosten.

- Jong Sparta ontvangt zaterdag (15.30 uur) IJsselmeervogels op Het Kasteel. De Vogels komen als nummer drie naar Spangen. Eerder dit seizoen stonden IJsselmeervogels en Jong Sparta op De Westmaat. Jong Sparta kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong, maar ging het uiteindelijk met 4-2 onderuit.
IJsselmeervogels-spits Robbert Olijfveld kwam eerder uit voor Jong Sparta en speelde drie wedstrijden voor het eerste elftal van Sparta, waarin hij één keer scoorde. Jong Sparta-trainer Jeroen Rijsdijk speelde nog voor IJsselmeervogels, waarmee hij het algeheel amateurkampioenschap won.

 

 


Foto: Orange Pictures