mainImage

PSV neemt Til over van Feyenoord

4 juli 2022, 14:37 uur
Sport, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

Guus Til speelt de komende jaren voor PSV. De bekerwinnaar troefde Feyenoord en de Belgische club Royal Antwerp FC af in de strijd om de middenvelder, die overkomt van Spartak Moskou. Afgelopen seizoen huurde Feyenoord de 24-jarige Til van de Russische club.

PSV neemt de vijfvoudig international van Oranje over van Spartak Moskou, waar hij nog twee jaar onder contract stond. Til ondertekende in Eindhoven een contract voor vier jaar en gaat maandag ook mee op trainingskamp naar Duitsland. Hij is na de keepers Walter Benítez en Boy Waterman, Xavi Simons, Ki-Jana Hoever en Luuk de Jong al de zesde zomeraanwinst. PSV staat op het punt om afscheid te nemen van de Japanse middenvelder Ritsu Doan.

Til was afgelopen seizoen de topscorer van Feyenoord in de Eredivisie met vijftien doelpunten. In de Conference League, waarin Feyenoord de finale haalde, was de oud-speler van AZ vooral belangrijk in de voorrondes, met zes goals. Til kwam zo ook weer in beeld bij het Nederlands elftal. Hij kreeg de afgelopen maanden van bondscoach Louis van Gaal speeltijd in vier interlands.

Feyenoord wilde Til graag nog een jaar huren en ook Antwerp FC, de club van technisch directeur Marc Overmars en trainer Mark van Bommel, had interesse in de dynamische middenvelder. Na een gesprek met Ruud van Nistelrooij, de nieuwe hoofdtrainer van PSV, koos hij echter voor een overstap naar Eindhoven.

"De trainer heeft het vertrouwen in me uitgesproken en verteld over de ambitie van PSV. Dat overtuigde me", aldus Til. "Ik wil hier prijzen gaan winnen. Het plaatje dat PSV me schetste, was heel aantrekkelijk. Sportief is er veel mogelijk. Daarnaast geeft dit de stabiliteit die ik zocht."

John de Jong, de directeur voetbalzaken van PSV, voerde twee jaar geleden al eens een gesprek met Til over een overstap naar Eindhoven. Toen lukte het niet, de tweede poging bleek wel succesvol. "Guus heeft specifieke kwaliteiten die van meerwaarde zijn voor ons team", aldus De Jong.


Foto: ANP