Capels Dagblad | Politt ziet grootste droom uitkomen met etappezege in Tour
mainImage

Politt ziet grootste droom uitkomen met etappezege in Tour

8 juli 2021, 18:48 uur
Sport, IJsselmondeNieuws

Wielrenner Nils Politt boekte in Nîmes de grootste zege tot nu toe uit zijn wielercarrière. De Duitser van Bora-hansgrohe kwam na 159,4 kilometer solo aan in de twaalfde etappe. "Ik kan het bijna niet geloven. Het is een droom om een etappe te winnen in de Tour", zei de 27-jarige ploeggenoot van Wilco Kelderman en Ide Schelling.

Politt gaf aan dat het team de tactiek moest wijzigen omdat Peter Sagan wegens knieproblemen niet meer van start kon gaan. "Er was meteen vanaf de start zijwind en we hadden een mooie groep vluchters. Ik voel me al een aantal dagen goed en heb alles gegeven. Dat dit eruit komt, is ongelofelijk."

De Duitser wist dat hij moest aanvallen met veel snelle mannen in de kopgroep. "Ik moest de wedstrijd hard maken en vroeg aanvallen", zei Politt. "Dat deed ik en we kwamen vooruit met vier man. Mijn ploegleider zei op een bepaald moment dat ik nog eens moest aanvallen en ik pakte al snel 20, 30 seconden."

Politt noemde het de grootste overwinning die hij kan behalen en droeg die op aan zijn familie. "Wielrennen is mijn passie, maar ik ben daardoor zo veel weg van mijn familie."

Landgenoot André Greipel die ook in de kopgroep zat, gunde het zijn trainingsmaat. "Ik heb hem zien opgroeien als renner en dan is het best emotioneel als je trainingscollega voor het eerst een Touretappe wint. Hij was de sterkste in de vlucht en verdient het. We spraken elkaar eerder en toen zei ik al dat ik niet zou reageren als hij zou aanvallen. Natuurlijk wilde ik zelf ook winnen, maar het was duidelijk dat niemand met mij naar de streep wilde rijden."


Door: ANP | Foto: ANP