Capels Dagblad | Oud-Spartaan Duarte naar Aris Saloniki

Oud-Spartaan Duarte naar Aris Saloniki

mainImage
Lerin Duarte

Ex-Spartaan Lerin Duarte verlaat Heracles Almelo transfervrij voor het Griekse Aris Thessaloniki, waar hij zijn handtekening heeft gezet onder een driejarig contract.

De overstap van Duarte, die over een aflopend contract beschikte in Almelo, hing al even in de lucht. Bij Heracles betreurt men het vertrek van de 28-jarige middenvelder, die eerder uitkwam voor Sparta, Ajax, sc Heerenveen en NAC Breda.

"We hadden Lerin graag langer voor Heracles Almelo willen behouden", reageert technisch Tim Gilissen op de clubsite. "Hij is in vijf seizoenen, over twee periodes, een belangrijke waarde gebleken en afgelopen seizoen wist hij zijn rendement te verhogen. Wij hebben hem namens Heracles een goede aanbieding gedaan, maar de ambitie van Lerin om een keer in het buitenland te spelen heeft hem doen besluiten ons te verlaten."
Aris Saloniki werd afgelopen seizoen vijfde in Griekenland en gaat door de bekerwinst van kampioen PAOK de Europa League in.

Heracles neemt ook afscheid van Brandley Kuwas, die volgend seizoen bij Al-Nasr uit de Verenigde Arabische Emiraten speelt.

 

 


Foto: Orange Pictures